Nyheter

Vad kostar kamerabevakning för företag?

En vanlig fråga som många företagare ställer sig är vad kamerabevakning för ett företag kostar. Den exakta kostnaden för ett system med kamerabevakning skiljer sig åt beroende på flertalet olika faktorer. Men när det kommer till system för små till medelstora företag kan de faktorer som påverkar prisbilden generellt sett brytas ner i följande beståndsdelar:

    • Hårdvara för kamerabevakning. Denna kostnad uppgår ofta till omkring 10 000-25 000 kr eller mer.
    • Installationsavgift och/eller startavgift. Dessa avgifter uppgår vanligtvis till omkring 3 000-5 000 kr men kan även vara högre än så.
    • Uppkoppling till larmcentral. Övervakningssystemet kommer inte att vara fulländat såvida det inte är uppkopplat till en larmcentral. Kostnaden för denna koppling varierar beroende på ditt val av leverantör. Den är dock relativt försumbar i sammanhanget.

Så sammanfattningsvis bör du alltså räkna med omkring 15 000-30 000 kr och uppåt. Vissa system kan dock vara billigare och andra kan kosta betydligt mer än så här. Det korta svaret på frågan är med andra ord att det beror på. Och det finns många olika faktorer som tillsammans styr prissättningen, såsom hur många kameror och sensorer som krävs m.m.

För att du ska få en helt rättvisande bild rekommenderar vi dig därför att vända dig direkt till en leverantör av dessa system!

Några av de faktorer som påverkar kostnaden för kamerabevakning

Som vi redan har nämnt finns det flertalet faktorer som påverkar kostnaden för ett företags kamerabevakning. Till exempel kan installationsavgifterna variera ganska mycket beroende på om systemet är trådat eller trådlöst.

Dessutom blir priset av naturliga skäl högre ju större ditt företag är. Ett litet familjeföretag behöver nämligen inte ett lika omfattande kamerasystem som ett större företag. De kanske klarar sig med bara en övervakningskamera eller två medan ett företag med fler än 100 anställda kan behöva ett bättre skydd.

Sedan går det inte heller att komma ifrån att leverantörerna av dessa system ibland erbjuder rabatter och liknande. Till exempel kanske du kan teckna ett förmånligt kampanjerbjudande eller få någon slags mängdrabatt vid större köp. Återigen vill vi därför uppmuntra dig att begära in en offert från en (eller flera) leverantör(er)!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *