Nyheter

Så går du tillväga för att ansöka om ett SMS-lån

Finansvärlden har ändrats mycket i och med den moderna teknikens intåg. En av de aspekter där detta blir allra tydligast är när det kommer till ansökningsprocessen för lån. Idag är det väldigt enkelt och smidigt att göra en ansökan om till exempel ett SMS-lån. Därför väljer också många svenska konsumenter att göra just detta.

SMS-lån är ett slags mikrolån som ofta används för att täcka oväntade utgifter eller för att överbrygga gapet mellan två löneutbetalningar. Det fina med dessa lån är att de kräver ett minimalt pappersarbete och processen är därmed vanligtvis väldigt snabb. Men precis som alltid när du tar ett ekonomiskt beslut behöver du fatta beslutet med eftertanke. Läs vidare för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka!

Ansök om ett SMS-lån i fyra steg

Är du i behov av att snabbt och enkelt ta ett mindre lån på några tusenlappar? Om så är fallet kan du göra detta på följande sätt:

  1. Kontrollera att du uppfyller villkoren. Du behöver vara 18 år gammal, bosatt i Sverige samt ha en stabil inkomst. Vissa långivare kräver också att du har en lite högre kreditvärdighet medan andra aktörer är lite mer flexibla på denna punkt.
  2. Välj rätt långivare. Nästa steg i processen är att välja en långivare som du känner dig bekväm med att ta ett lån hos. De olika aktörerna på marknaden skiljer sig åt vad gäller villkorens transparens, rykte, ränta m.m. Därför behöver du sålla agnarna från vetet och välja den aktör som passar dig bäst.
  3. Ansök om lånet. När du har säkerställt att du uppfyller villkoren för att få låna och har valt en långivare är det dags att ansöka. De flesta långivare erbjuder en väldigt snabb och smidig ansökningsprocess när du vill ansöka om ett SMS-lån. Du behöver generellt sett inte uppge särskilt mycket mer information än personnummer, namn, adress, inkomstuppgifter m.m.
  4. Vänta på godkännande. När du har skickat in din ansökan gör långivaren en kreditkontroll och granskar din låneansökan. Om du beviljas ett lån skickas pengarna vanligen till ditt konto inom loppet av några minuter eller timmar.