Nyheter

Plastikkirurgiska ingrepp

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt med estetisk plastikkirurgi. Såväl för kändisar som för gemene man har plastikkirurgin blivit ett hjälpmedel för att förbättra utseendet eller korrigera vissa fysiska defekter. På ak.se kan du surfa in och läsa om de populära plastikkirurgiska ingrepp som erbjuds. I denna artikel kommer vi att belysa några av dessa.

Listan över populära plastikkirurgiska ingrepp kan göras lång och innefattar bland andra:

  • Bröstförstoring. Bröstförstoring är fortfarande ett av de mest populära plastikkirurgiska ingreppen. Metoderna och tekniken har utvecklats över tid och det finns idag flera olika implantat och metoder att välja mellan. Detta gör att resultatet kan anpassas till patientens unika behov. Läs om bröstförstoringar på ak.se för mer information om hur Akademikliniken jobbar med dessa ingrepp.
  • Näsplastik. Näsplastik är ett annat ingrepp som står högt upp på listan över de mest populära plastikkirurgiska ingreppen. Här fokuserar man på att förändra näsans form eller storlek. Detta görs för att på så vis skapa ett mer harmoniskt utseende hos patienten.
  • Fettsugning. Fettsugning är en vanlig metod för att avlägsna oönskat fett från specifika områden på kroppen. Denna behandling kan bland annat användas på mage, lår eller armar. Ett icke-kirurgiskt alternativ till fettsugning är fettfrysning.
  • Ansiktskirurgi. Åldrandet medför en naturlig förlust av hudens elasticitet. Ansiktslyft är en vanlig metod för att motverka detta, och ingreppet ger patienten ett yngre och mer väldefinierat utseende.
  • Bukplastik. Bukplastik är särskilt populärt bland kvinnor som har genomgått en graviditet. Behandlingen är även populär bland personer som har haft en betydande viktminskning. Ingreppet går ut på att överlägsna överskottshud och fett från området kring magen.
  • Ögonlocksplastik. Många människor väljer att göra ögonlocksplastik för att ta bort överskottshud eller fett från ögonlocken. Genom att göra detta får man ett mer vaket och ungdomligt utseende.
  • Botox och fillers. Dessa bägge behandlingar är förvisso inte kirurgiska ingrepp, men botox och fillers är ändå väldigt populära val för att behandla rynkor och ålderstecken. Dessa behandlingar är ofta mindre invasiva och kräver minimal återhämtningstid för patienten.