Shopping

Olika färger, modeller och märken. Ja, kepsar för herr kommer i en mängd olika varianter och utföranden. I följande artikel fördjupas det inom kepsar herr, där det bland annat beskrivs vilka olika modeller som finns och vad man ska tänka på när man är på kepsjakt!

Kepsens många användningsområden

Att kepsar har blivit ett riktigt trendplagg på senaste år är det knappast någon som har gått miste om. Och visst är en keps mer än bara ett skydd mot sol, vind och regn – den är också en accessoar som går att kombinera med massa olika stilar och outfits.

Förutom att lyfta en outfit till nästa nivå kan en keps dessutom rädda en riktigt dålig hårdag. Sätt upp håret i tofs och trä på en keps, alternativt dölj att hårprodukterna tog slut helt oförberett.

Olika modeller kepsar herr

De flesta som någon gång har köpt en keps nöjer sig sällan med detta. Helt plötsligt inser man att man behöver en till för att matcha en annan outfit, att man behöver en ny färg eller en ny modell. Kanske närmar sig en kallare årstid så man behöver komplettera garderoben med en varmare variant? Som tur är finns det många olika modeller på kepsar för herr. Dessa är bland annat:

 • Klassiska kepsar
 • Flexfit-keps
 • Strapback-keps
 • Snapback-keps
 • Fitted-keps

Vilken modell man bör satsa på handlar mycket om smak och stil. Dessutom är det bra att ha i åtanke att olika personer kan passa olika bra i olika modeller, bland annat för att man skiljer sig åt i huvudform och storlek. Som tur är kan kepsvärlden erbjuda något för alla. Välj mellan mer stilrena och klassiska kepsar, till kepsar som vågar ta lite mer plats med sina stora logotyper och skärmar.

Kepsar material

Förutom olika modeller finns det dessutom mängder av material på kepsar för herr att välja mellan, allt för att kunna matcha till olika outfits, temperaturer och situationer. Välj mellan den mer klassiska bomullen eller nylonet, eller något mer vågat som manchester, ull eller sammet. Tänk på att olika material behöver skötas och tvättas på olika sätt. Tar du hand om din keps väl kan den ha en riktigt lång hållbarhet!

Hårtransplantation

En hårtransplantation är en lösning för dig som saknar ditt hår och vill kunna stoltsera med en yvigare kalufs. I samband med transplantationen tas ett transplantat med hårsäckar från en del av hjässan och implanteras på det tunnhåriga området. Man tar alltså frodiga hårsäckar från ett ställe och placerar dessa där de behövs mer.

Fördelarna med en hårtransplantation

Det finns flera fördelar med att genomgå en hårtransplantation. Det är en handfast lösning som verkligen fungerar och hjälper dig att få tillbaka håret.

Dessa är några av de främsta fördelarna med att transplantera hår:

 • Stärkt självkänsla – Personer som gör en hårtransplantation berättar ofta att håravfallet påverkar deras självkänsla negativt. Genom att genomgå en transplantation får de områden på hjässan som har drabbats av håravfall tillbaka hår som växer naturligt. Det gör att självkänslan stärks och att patienten känner sig mer attraktiv.
 • En permanent lösning – Det finns många salvor och liknande som påstås kunna motverka håravfall. Vissa av dessa kan ge en viss effekt medan andra snarare kan liknas vid ormolja. Men en hårtransplantation ger verkligt hopp till dig som har drabbats av håravfall. En transplantation är en både mer tillförlitlig och permanent lösning.
 • Motverkar håravfall för gott – Både män och kvinnor kan råda bot på sitt håravfall genom att genomgå en hårtransplantation. När transplantationen är klar kommer inte håret längre att falla bort från det behandlade området. Det innebär att du kommer slippa skallighet eller ett hårfäste som blir allt högre. Denna typ av behandling är pålitlig och lyckas i väldigt hög utsträckning.
 • Kostnadseffektivt – Det kan förstås vara lite kostsamt att genomgå en transplantation. Men faktum är att en hårtransplantation i det långa loppet kan vara en mer kostnadseffektiv lösning än många andra lösningar. Transplantationen behöver bara utföras en enda gång och du behöver därför inte betala regelbundet för behandlingen.
 • Enkelt att ta hand om – En fördel med att genomgå en hårtransplantation är att efterarbetet är minimalt. Håret som har transplanterats fungerar precis som ditt vanliga hår. Du behöver därför inte applicera särskilda schampon eller andra lösningar för att bibehålla hårtätheten. Som vi redan har nämnt är en transplantation en behandling som utförs en gång och ger ett permanent resultat.
Assistans

Kan jag själv välja assistansanordnare?
Ja, i Malmö finns både kommunen, privata assistansbolag, kooperativ samt personer som väljer att agera arbetsgivare på egen hand. Du väljer själv väg. Det vanligaste är att ett privat assistansbolag tar hand om allt administrativt och därmed även tillsätter assistenter.

Hur ansöker jag om personlig assistans?

Det går att ansöka om personlig assistans via Malmö stads webbplats. Det går även att kontakta en biståndshandläggare som kan hjälpa till med ansökan. Bland annat kan personlig assistans hjälpa till med:

 • Personlig hygien
 • Mat
 • Kommunikation
 • Aktiviteter på fritiden

Det är en handläggare som avgör ditt behov, efter att ha träffat dig och diskuterat detta. Därmed fastställs hur mycket hjälp du kommer att få.

Kan jag byta assistansanordnare?

Ja, du har alltid rätt att byta till någon annan assistansanordnare. Det kan exempelvis ske om du är missnöjd med den vård du får eller att ditt behov har ändrats och anordnare inte kan uppfylla det. Ta kontakt med det företag i Malmö som du vill ha hjälp av så kan de hjälpa till med bytet. Men kom ihåg att det kan finnas bindningstid på nuvarande avtal.

Vad händer om jag inte aktivt väljer anordnare?

När du blivit beviljad assistans har du rätten att själv avgöra anordnare. Om du däremot inte gör ett aktivt val kommer det automatiskt att bli Malmö Stad. Om du i ett senare skede önskar byta kan detta alltid ske.

Hur fungerar en assistansförmedlare?

I Malmö finns flera assistansförmedlare. Det är privata företag vars affärsidé är att skriva samarbetsavtal med flera olika privata assistansanordnare i Malmö och ställa dem mot varandra i en jämförelse till brukarna. Om du är beviljad assistans kan du därmed kontakta en assistansförmedlare och be om hjälp, helt gratis. De jämför därmed ett flertal privata bolag utifrån de kriterier du har för att de ska passa ditt behov. Därmed behöver du själv inte ringa runt och jämföra olika avtal från ett flertal bolag.

Lär dig mer om assistansanordnare i Malmö

Malmös hemsida: Via Malmö Stads hemsida går det att hitta information om hur ansökan går till samt vad som krävs för att få assistans.
Förmedlare: Assistansförmedlare är väl insatta i systemet med personlig assistans. Utöver att hjälpa kunderna att välja bolag erbjuder de även gratis rådgivning. De kan därmed kontaktas för generella frågor kring assistans.

Shopping

Intresserar du dig av skönhet, hälsa och produkter under samma kategori? Kanske gillar du att läsa recensioner och betyg innan du köper något, för att hitta det bästa möjliga? För recensioner och produkter som utsetts till bäst i test 2020 finns sidan som heter Bäst för dig, där man ägnar sig åt just sådana saker. Man testar, samlar information, delar sina egna åsikter och ger läsaren ”kött på benen” inför ett kommande köp – bland annat!

Produkttester och bäst i test 2020

När man är på jakt efter en speciell produkt kan det kännas tryggt att leta efter att genomförda tester innan man genomför sitt köp. Det kan man göra på många ställen men det som är viktigt att kolla efter är när artikeln är skriven. Är den flera år gammal har det troligtvis kommit mycket nytt sedan den skrevs, så för att hitta aktuella saker och det som är bäst i test just nu, behöver testet alltså vara utfört så nära i tiden som möjligt.

För att hitta det som är bäst i test 2020 är det såklart bra om testet är genomfört samma år. Bara ett test som är ett år gammalt kan vara irrelevant, då det som sagt dyker upp nya produkter på skönhets-, och hälsomarknaden hela tiden. På sidan Bäst för dig är man noggranna med att förmedla ungefär när testerna och recensionerna är genomföra. Många rubrikerna innehåller orden ”bäst i test 2020” på ett eller annat sätt – vilket bevisar att informationen är både ny och relevant. Hittar man däremot en artikel någon stans det det står ”bäst i test just nu” eller kanske bara ”bäst i test” är det inte alls säkert att det stämmer längre.

Mer om Bäst för dig

Bäst för dig, eller bastfördig.se, är en hemsida som i dagsläget drivs av två skönhets-, och hälsointresserade personer. På sidan skriver dom om olika produkter men också om andra tips och råd som har med hud, hår, annan skönhet och hälsa att göra. Recensionerna är utförliga och känns noggrant gjorda. Det är mycket text och man kan verkligen gotta sig med mycket bra information men också egna åsikter från dom som har författat texterna.

Sidans innehåll fördelar sig alltså ungefär enligt följande:

 • Produktrecensioner
 • Bäst i test 2020
 • Tips och råd
Parfym

Därför bör du köpa parfym online istället för i butik

Parfymer gör våra liv såväl mer väldoftande som eleganta. Man kan till och med gå så långt som att hävda att den doft du väljer definierar din personlighet. Men det är inte nödvändigtvis den dyraste produkten som är den allra bästa. Det finns många billigare alternativ tillgängliga som kan få dig att lukta gott utan att spräcka din budget. Men den kanske viktigaste förändringen av ditt köpbeteende som du kan göra är att köpa parfym online snarare än i butik. Låt oss förklara varför!

Köp parfym online och få tillgång till ett större utbud

Vi ska inte sticka under stolen med att det finns en specifik fördel med att köpa parfymer i butik: du kan lukta på doften. Man kan även hävda att köpupplevelsen skiljer sig något åt mellan de bägge alternativen.

Med det sagt väger fördelarna med att köpa parfym online många gånger betydligt tyngre. Detta inte minst då de är fler till antalet. Nedan går vi igenom några av fördelarna med att handla dofter på nätet:

 • Du får tillgång till ett större utbud av produkter på nätet. Som du säkert redan känner till har e-handlare vanligtvis ett betydligt större produktutbud än vad fysiska butiker har. Och det spelar faktiskt ingen roll om du köper smink, kläder, skor eller parfym online – webbutikerna har helt enkelt fler produkter för dig att välja på. Du kan dessutom få tillgång till specialutgåvor och nylanserade dofter.
 • Lägre priser innebär att produkterna kan handlas till en rabatt. Nästan oavsett vilken slags produkter du handlar via nätet kan du hitta lägre priser där än i butik. Även detta stämmer vanligtvis in på den upplevelse som du får av att handla parfym online. Du kan ofta handla såväl billigare som mer exklusiva varumärken till en rabatt genom att klicka hem dessa från nätet.

Överlag är det dessutom väldigt tryggt att shoppa parfym online. Du kan lägga vantarna på de allra senaste och mest populära dofterna till rimliga priser. Så oavsett om du föredrar Hugo Boss, Chloé, Gucci eller något annat varumärke bör du kika där först!

Shopping

Kuoma skor, eller Kuomiokoski AB, är en utav Finlands äldsta skofabriker som är verksamma än idag. Fabriken ligger just i Kuomiokoski och har tillverkat skor ända sedan 1928. Fabriken tillverkar skor för både vuxna och barn och märket har flera utmärkande egenskaper, bland annat att produkterna bär symbolen ”Nyckelflaggan”, vilken bevisar hög kvalitet och att tillverkningar har skett i just Finland.

Kvalitet och andra starka egenskaper hos Kuoma skor

Kuoma skor är ett välkänt märke i Finland men det finns också en marknad i andra länder, bland annat Sverige. Man har gjort sig ett namn tack vare skornas lätta vikt, dess bekvämlighet och höga kvalitet. Samtliga modeller som tillverkas, både för barn och vuxna, har även en löstagbar innersula samt att dom är tillverkade i material som är både smuts, – och vattenavvisande. Skorna är även kända för att hålla värmen mycket bra och klarar ett kyligt klimat utan problem. Alla positiva egenskaper tillsammans resulterar i funktionella skor och det märks att man jobbar för att ta fram stövlar och kängor för att främja utelek,- och aktivitet i alla väder.

Produkterna har som tidigare nämnts även fått symbolen Nyckelflaggan, som bland annat bekräftar att tillverkningen sker i Finland men också att både materialet och produkterna kontrolleras under tillverkningsprocessen.

Olika typer av skor

Kuoma skor tillverkar olika typer av skor för både barn och vuxna, men fokus ligger på varma och rejäla fritidsskor, – och stövlar. Under kategorin barnskor hittar man varma stövlar som lämpar sig att använda under vinterhalvårets kalla månader och för vuxna finns både stövlar och kängor.

I sortimentet finner man även:

 • Promenadskor
 • Fritidskläder för barn

Det sistnämnda, fritidskläder för barn, är relativt nytt från märket och man gav sig in i klädbranschen så sent som 2019. Här erbjuds bland annat vinteroveraller, jackor och utebyxor, av samma höga kvalitet som skorna.

Priser

Finns det något att anmärka på när det kommer till Kuoma skor så är det möjligen priset. En klassisk vinterstövel för barn kostar ca 800 kronor, vilket kan kännas mycket till ett par fötter som växer för varje säsong. En känga för vuxna ligger runt ungefär en tusenlapp men kanske är det så att dom många goda egenskaperna och den höga kvalitén väger upp priset. Åtminstone verkar många tycka det, eftersom skorna köps flitigt.

Nyheter

Sminkspeglar utrustade med tillhörande belysning har på senare tid blivit väldigt vanliga – inte bara bland professionella make up-artister utan även bland privatpersoner. Det finns mängder av olika varianter men frågan är – behöver man verkligen ha en egen sminkspegel med belysning eller klarar man sig lika bra utan?

Syftet med en sminkspegel med belysning

Syftet med en sminkspegel med belysning är givetvis att man ska få ett bra ljus när man sminkar sig – något som faktiskt är viktigare än man kan tro. Om man sminkar sig i ”fel” ljus finns en överhängande risk att man inte själv får en rättvis bild av slutresultatet. Det i sin tur gör att sminket kommer att se annorlunda ut när man till exempel kommer ut i dagsljuset.

En sminkspegel med belysning ger ett bra ljus som dessutom går att ställa in på dom flesta modeller. Den som sminkar sig i ett mörkt rum när det dessutom är mörkt ute kan med fördel ställa in ljuset på maxeffekt. Sitter man i ett rum med bra naturligt ljus kan man välja en dovare inställning, eller kanske ingen alls.

Vem behöver en?

Vem som behöver en sminkspegel med belysning är såklart svårt att säga. Alla kan behöva en lika väl som att ingen behöver en. Vissa kan däremot ha större nytta av en men en förutsättning för att köpet ska kännas värt är givetvis att den kommer till användning. Sminkar du dig varje dag eller bara vid speciella tillfällen? Tillhör du en utav dom första kanske du kommer att tycka att det är en produkt som är bra att ha. Den som sminkar sig i badrummet och det saknar fönster kan också ha nytta av en sminkspegel med belysning.

Sedan beror det också på vilken typ av sminkningar man ägnar sig åt. Med endast lite mascara på fransarna och ett läppglans på läpparna behövs ingen avancerad belysning för att få ett bra resultat. Använder man sig däremot av foundations, puder, rouge och annat är det viktigare att man faktiskt ser vad man gör.

Det finns några frågor att ställa sig för den som funderar på ett köp:

 • Hur ofta sminkar du dig?
 • Vilken typ av smink använder du?
 • Hur är miljön i det rum du sminkar dig? Mörkt, ljust, bra belysning i övrigt?
Krämer

Medik8 – en produkt utöver de vanliga

Anledningen till att Medik8 är så populära bland de som redan har testat dem, är att produkterna ger goda resultat. Samtidigt lugnar de effektivt irriterad hud. Eftersom Medik8 krämer och serum är framtagna av hudterapeuter och läkare är den aktiva graden högre än hos många andra aktörer på marknaden.

Många användare upplever dock en viss initial försämring vid övergången till Medik8, eftersom huden inte är van vid den stora andelen aktiva ingredienser. Det gör att huden kan reagera med en lättare torrhet eller överproduktion av sebum. Detta är helt normalt och går i de flesta fall över inom 2–8 veckor. Om obehagen kvarstår eller irritation uppstår ska du sluta använda produkten och kontakta en hudläkare eller en hudterapeut.

Medik8-produkternas breda utbud

Medik8 har idag ett brett utbud av produkter som inriktar sig för flera olika slags hudtyper, vilket gör dem till populära verktyg för hudterapeuter. Dels har de krämer som fokuserar på att effektivt motverka ålderstecken. De har utöver detta även ett stort utbud av:

 • Krämer
 • Serum
 • Lotions

Dessa motverkar effektivt olika slags hudproblem så som akne, Rosacea och torr hud. Därtill har de produkt-segment som arbetar mot fläckvis pigmentering och ger en jämnare hudton. Genomgående är Medik8 hudvård noggrant tillverkad av noggrant utvalda ingredienser, och bevisat effektiva för att förbättra hudens hälsa. Om du har problemhud, eller vill ta i med hårdhandskarna mot ålderstecken i huden är dessa produkter alltså något för dig.

Därför borde du prova Medik8 hudvård!

Om man inte får de resultat man vill ha av de produkter som man använder i dagsläget kan Medik8 vara något att prova. Medik8 tillverkas också med stor hänsyn till både miljö och människa, vilket gör produkterna till hållbara val för medvetna konsumenter. De är inte bara bra för dig, utan visar också hänsyn till omvärlden.

Genom effektiva tillverkningsmetoder och lösningar baserade s. k. grön (miljö-snäll och energieffektiv) kemi sparar Medik8-produkter på jordens resurser jämfört med traditionell tillverkning. Medik8 produkter passar för alla hudtyper och åldrar, dessutom är de endast milt parfymerade med naturliga dofter och gjorda av ingredienser som tar hand om huden som helhet medan de specifika problemen – akne, ålderstecken eller pigmentfläckar – motverkas på ett av de mest effektiva sätten.

Shopping

Korsetter har funnits ända sedan 1500-talet och användes då främst av kvinnor. Syftet var att midjan helt enkelt skulle se några centimeter smalare ut – något korsetten används för än idag. Det finns dock fler varianter, både sådana som används i medicinskt syfte och sådana som används i samband med träning.

Korsetter som plagg

Korsettens historia sträcker sig som tidigare nämnt långt tillbaka och är ett plagg som använts främst av kvinnor ända sedan dess. Dom finns i mängder av utföranden, till exempel med eller utan skenor, med snörning eller med hyskor, som enkla eller extravaganta. Det finns modeller som är tänkta att bära under ett annat plagg och sådana som är tänkta att bäras som det enda plagget på överkroppen. Huvudsyftet är att hålla in midjan och forma kroppen, samt att ge en bättre hållning. En korsett är dock inte det mest bekväma plagget att bära, åtminstone inte om man drar åt för hårt bara för att se lite smalare ut.

Korsetter som hjälpmedel

En korsett används inte bara som plagg eller för att forma kroppen, utan är också vanligt förekommande som hjälpmedel inom sjukvården. Den med ryggproblem av olika slag kan avlasta ryggen med hjälp av en stödjande korsett.

Dessa är naturligtvis utformande på ett helt annat sätt då syftet är ett annat – att ge stöd. Den här typen av korsetter används ofta i samband med:

 • Rehabilitering
 • Efter operationer
 • För att avlasta skador och smärta

Korsetter för träning

”Waist training” är ett förhållandevis nytt koncept, iallafall om man jämför med 1500-talets korsetter och dess syften på den tiden. Den så kallade waist trainern är även det en slags korsett som sägs kunna skulptera och forma midjan, genom att man succesivt gör den mindre och mindre. ”Midjetränaren” som den också kallas, är ofta gjord av latex och har hög kompression. Hur vida det är vetenskapligt bevisat att midjan faktiskt blir smalare är dock oklart och inget man bör räkna med. Det är däremot många som använder korsetter i samband med träning och tunga lyft. Dessa ger ett skönt stöd kring bål och rygg och minskar risken för skador. Man får dock göra jobbet själv, till skillnad från vad en waist trainer sägs kunna åstadkomma.

Parfym

Att hitta rätt parfym som ska passa sin personlighet kan vara ett gissel. De allra flesta vill dofta gott och det finns inget värre om en doft inte luktar gott när man väl har applicerat den på sig. En doft kan vara mycket väldoftande på en kvinna, men på en annan kan det lukta mycket illa. För att slippa det aber med att välja felaktig parfym finns det några faktorer som man kan ta i beaktning inför valet av en väldoft. Här kommer några tips på vad man kan tänka på:

När ska parfymen användas?

Innan man köper en parfym för en kvinna bör man fundera på när parfymen ska användas. Kommer väldoften användas varje dag på jobbet eller ska den nyttjas vid festliga sammanhang. Vid vardaglig användning bör en parfym vara lättare och för fester kan väldoften vara något tyngre.

Välj flera väldofter

Att endast använda sig av en väldoft är förlegat. Det är bättre att ha parfymer som passar för vilket humör man är på, vilken klädstil och självklart för olika tillfällen Se till att ha en så kallat doftgarderob av sina favoritdofter och på så vis vara redo för alla typer av äventyr. Bättre att köpa mindre flaskor istället för en stor!

Att testa olika väldofter

Visserligen går det att besöka en butik som säljer olika typer av väldofter och man kan sniffa och testa parfymer. Problemet är att till slut är risken att man blir förvirrad och det blir svårt att ha koll på vilken doft tillhör vilken parfym. I de sammanhangen kan risken vara att man väljer en doft som inte alls passar sin personlighet. Därför bör man inte testa mer än två olika parfymer åt gången. Applicerar en doft på varje arm. Tank på att inte bära någon annan väldoft när det är dags att välja en ny. Spraya lite på handleden och låt parfymen torka och verka en stund. Passa på att göra några andra ärenden och efter några timmar är det dags att dofta på testerna. En parfym har nämligen en doft när den är ny applicerad och en annan efter några timmar.

Våga testa herrdofter

Bara för att det står “Pour Homme” (för honom) på flasketiketten behöver det inte betyda att man som kvinna inte kan använda den väldoften. Detta eftersom det finns många dofter som även fungerar på kvinnor som egentligen är tänkt som en doft för män. Det finns till och med parfymer som är anpassade både för kvinnor och män, så kallade unisex-dofter. Något som är viktigt är att faktiskt våga kliva utanför sin comfort zone och testa parfymer som man inte annars skulle välja.

Tveka inte om att be om tips

Att hitta den perfekta parfymen är inte enkelt och det finns inga genvägar. Det krävs att man investerar tid, har lite intresse och framför allt har tålamod att hitta just sina väldofter. Då är det allra enklaste sättet att hitta de väldofterna som passar bäst just för sig är att be om tips av personalen i butiken. De är faktiskt experter och vet dessutom också vilka väldofter som finns i butiken som man annars kanske skulle ha missat.