Nyheter

Vuxenleksaker kan användas för att hetta upp sexlivet

Det finns många olika saker som kan bidra till att hetta upp sexlivet lite grann. Två exempel på sådana är att man klär upp sig i sexiga underkläder för att göra varandra upphetsade eller att man testar nya och spännande ställningar. Ett annat exempel är användningen av de vuxenleksaker som idag finns i flera olika typer, varianter och utföranden. Läs vidare för att få reda på hur dessa sexleksaker kan hjälpa dig att få ett lite bättre sexliv!

4 vanliga frågor som kan väckas när du tittar på vuxenleksaker

Om du kikar på en sajt som exempelvis Lustjakt kommer du snart inse hur vitt och brett utbudet av vuxenleksaker är. Men du kommer förmodligen också ha en rad olika frågor som du gärna skulle vilja få svar på. Några exempel på vanliga frågor som kan dyka upp i huvudet är dessa:

 • Exakt vad är vuxenleksaker egentligen och hur länge har vi människor använt sådana?
 • Är dessa produkter främst till för män, kvinnor eller par?
 • Har det forskats på fördelarna och riskerna med att introducera sådana produkter i ett förhållande?
 • Håller produktutvecklingen på detta område jämna steg med den moderna tekniken?

Fortsätt att läsa så ska du få svar på några av dessa intressanta och relevanta frågor!

Vuxenleksaker finns i alla möjliga varianter och utföranden

Till att börja med kan vi besvara frågan vad vuxenleksaker (även kallade sexleksaker) egentligen är. Detta är helt enkelt produkter i form av föremål eller enheter som har ett enda syfte: att förstärka den sexuella njutningen. Dessa produkter kan dock delas in i flera olika kategorier. Några exempel på kategorier är: dildos, klitorisvibratorer, G-punktsstavar, lösvaginor, penisöverdrag och samlagskulor.

De olika produkterna kan antingen vara specifikt framtagna för något av könen eller könsneutrala. De kan också vara penetrerande eller inte. Vissa av produkterna är på något sätt elektriska enheter som stimulerar med hjälp av någon slags elektrisk motor. Dessutom finns det också ytterligare andra produkter som passar in på flera av dessa beskrivningar. Exakt hur de olika vuxenleksakerna ska användas och hur effektiva de är varierar dock en hel del beroende på den person som använder dem. Därför bör du försöka hitta produkter som du själv och/eller din partner gillar.

Nyheter

Du som jobbar inom vården vet hur långa och stressiga skiften kan vara. Det är tufft att ständigt vara på fötterna under långa arbetspass, jobba alla helgdagar och missa många stora familjesammankomster. Tyvärr är detta ofta en del av arbetet. Så behöver det dock inte vara om du tar anställning via ett bemanningsföretag som sjuksköterska.

Du behöver nämligen inte vara en martyr som offrar en stor del av ditt privatliv för din karriär. Tvärtom kan du många gånger få det bästa av bägge världar genom att bli konsultsjuksköterska. Du kan bryta dig fri från de vanliga mönstren kopplade till skiftgång och få tillbaka balansen mellan jobbet och privatlivet. Detta genom att samarbeta med ett bemanningsföretag. Här berättar vi mer om hur detta är möjligt!

3 fördelar med att jobba för ett bemanningsföretag som sjuksköterska

Till de främsta fördelarna med detta upplägg hör att att du får:

 • Bättre betalt. När du jobbar för ett bemanningsföretag som sjuksköterska får du ofta bättre betalt än de fast anställda sjuksköterskorna på din arbetsplats. Detta beror bland annat på att bemanningsföretaget sköter förhandlingen med din uppdragsgivare och att detta visar sig i ditt egna lönekuvert. Du får helt enkelt en mer rimlig ersättning för ditt arbete och kan fokusera mer på att tillhandahålla en högkvalitativ vård.
 • En ökad flexibilitet. Som konsultsjuksköterska får du en större flexibilitet när det kommer till var och när du ska jobba. Detta är en enorm fördel som det för med sig att samarbeta med ett bemanningsföretag. Framför allt kan du själv bestämma hur många timmar du vill jobba per dag samt huruvida du vill få till stånd ett miljöombyte. Det finns många uppdragsgivare runt om i Sverige som är i behov av din kompetens och det finns därmed många möjligheter för dig att välja bland.
 • Möjlighet att utvecklas. Ännu ett gott skäl att jobba för ett bemanningsföretag som sjuksköterska är att du får goda möjligheter att utvecklas. Bemanningsföretag erbjuder dig möjlighet till vidareutveckling i form av kompetensutveckling och fortbildning. Därmed kan du stärka dina aktier på arbetsmarknaden samtidigt som du jobbar på och får bra betalt för ditt arbete.
Nyheter

Vid köp av Samsung Galaxy S21 fodral är det betydligt mer än bara färg och utseende som man bör tänka på. Dessa fodral finns med en rad olika funktioner – vilket även avgör hur väl som mobilen skyddas. Vilken funktion passar dig?

Vikbart lock

Om ”locket” är vikbart är det möjligt att forma det på ett sätt som innebär att mobilen kan ställas stadigt på dess långsida. En enkel, men mycket uppskattad, funktion för de som vill se på film eller prata via videotjänster med mobilen ståendes på bordet.

Dubbla sidor med kort och myntfack

Så kallade plånboksfodral kännetecknas av att de har kort- och sedelfack. Men sedan finns det även modeller som tar detta ett steg till. Ett Samsung Galaxy S21 fodral inom denna kategori är ”Caseme”. Utöver de vanliga kortplatserna finns ett ytterligare ”blad” där kort kan förvaras och även mynt i ett fack med dragkedja. Detta är därmed snarare en plånbok med mobilfodral än tvärtom.

Tight modell av skinn

Några av de mest ”tighta” fodralen är tillverkade av skinn och är bara några millimeter tunna. Med skinn skapas en mjuk och slät yta samtidigt som det tydligt skyddar mobilen. De som är tunnast har inte heller någon ”flärp” som håller igen fodralet. En viss risk finns däremot om denna funktion inte finns. Skulle mobilen tappas i golven kan fodralet lättare öppnas och skärmen skadas.

Löstagbart skal

Med löstagbart skal ges dubbla möjligheter att skydda mobilen.

 • Med fodral
  Skydd ges för hela mobilen när fodralet är stängt. Men nackdelen är att den blir tjockare och kanske inte lika snabbt kan hanteras.
 • Bara skal
  Mobilen kan även monteras ur varpå den enbart skyddas av det medföljande skalet.

Denna lösning skapar därmed valfrihet kring hur mobilen ska skyddas och val av skydd kan väljas utifrån hur den förväntas användas. Ska det exempelvis fotas i stor utsträckning kan ett enkelt skal vara enklare.

Kontrollera att det är Samsung Galaxy S21 fodral!

Kom ihåg att alltid kontrollera vilken mobil du äger och att det är ett just ett Samsung Galaxy S21 fodral som köps in. Det finns ett flertal modeller av Samsung med liknande namn men i olika storlekar. Ett exempel är Samsung Galaxy S21 fe som alltså inte har samma storlek och samma skydd som S21.

Nyheter

En vanlig fråga som många företagare ställer sig är vad kamerabevakning för ett företag kostar. Den exakta kostnaden för ett system med kamerabevakning skiljer sig åt beroende på flertalet olika faktorer. Men när det kommer till system för små till medelstora företag kan de faktorer som påverkar prisbilden generellt sett brytas ner i följande beståndsdelar:

  • Hårdvara för kamerabevakning. Denna kostnad uppgår ofta till omkring 10 000-25 000 kr eller mer.
  • Installationsavgift och/eller startavgift. Dessa avgifter uppgår vanligtvis till omkring 3 000-5 000 kr men kan även vara högre än så.
  • Uppkoppling till larmcentral. Övervakningssystemet kommer inte att vara fulländat såvida det inte är uppkopplat till en larmcentral. Kostnaden för denna koppling varierar beroende på ditt val av leverantör. Den är dock relativt försumbar i sammanhanget.

Så sammanfattningsvis bör du alltså räkna med omkring 15 000-30 000 kr och uppåt. Vissa system kan dock vara billigare och andra kan kosta betydligt mer än så här. Det korta svaret på frågan är med andra ord att det beror på. Och det finns många olika faktorer som tillsammans styr prissättningen, såsom hur många kameror och sensorer som krävs m.m.

För att du ska få en helt rättvisande bild rekommenderar vi dig därför att vända dig direkt till en leverantör av dessa system!

Några av de faktorer som påverkar kostnaden för kamerabevakning

Som vi redan har nämnt finns det flertalet faktorer som påverkar kostnaden för ett företags kamerabevakning. Till exempel kan installationsavgifterna variera ganska mycket beroende på om systemet är trådat eller trådlöst.

Dessutom blir priset av naturliga skäl högre ju större ditt företag är. Ett litet familjeföretag behöver nämligen inte ett lika omfattande kamerasystem som ett större företag. De kanske klarar sig med bara en övervakningskamera eller två medan ett företag med fler än 100 anställda kan behöva ett bättre skydd.

Sedan går det inte heller att komma ifrån att leverantörerna av dessa system ibland erbjuder rabatter och liknande. Till exempel kanske du kan teckna ett förmånligt kampanjerbjudande eller få någon slags mängdrabatt vid större köp. Återigen vill vi därför uppmuntra dig att begära in en offert från en (eller flera) leverantör(er)!

Shopping

Olika färger, modeller och märken. Ja, kepsar för herr kommer i en mängd olika varianter och utföranden. I följande artikel fördjupas det inom kepsar herr, där det bland annat beskrivs vilka olika modeller som finns och vad man ska tänka på när man är på kepsjakt!

Kepsens många användningsområden

Att kepsar har blivit ett riktigt trendplagg på senaste år är det knappast någon som har gått miste om. Och visst är en keps mer än bara ett skydd mot sol, vind och regn – den är också en accessoar som går att kombinera med massa olika stilar och outfits.

Förutom att lyfta en outfit till nästa nivå kan en keps dessutom rädda en riktigt dålig hårdag. Sätt upp håret i tofs och trä på en keps, alternativt dölj att hårprodukterna tog slut helt oförberett.

Olika modeller kepsar herr

De flesta som någon gång har köpt en keps nöjer sig sällan med detta. Helt plötsligt inser man att man behöver en till för att matcha en annan outfit, att man behöver en ny färg eller en ny modell. Kanske närmar sig en kallare årstid så man behöver komplettera garderoben med en varmare variant? Som tur är finns det många olika modeller på kepsar för herr. Dessa är bland annat:

 • Klassiska kepsar
 • Flexfit-keps
 • Strapback-keps
 • Snapback-keps
 • Fitted-keps

Vilken modell man bör satsa på handlar mycket om smak och stil. Dessutom är det bra att ha i åtanke att olika personer kan passa olika bra i olika modeller, bland annat för att man skiljer sig åt i huvudform och storlek. Som tur är kan kepsvärlden erbjuda något för alla. Välj mellan mer stilrena och klassiska kepsar, till kepsar som vågar ta lite mer plats med sina stora logotyper och skärmar.

Kepsar material

Förutom olika modeller finns det dessutom mängder av material på kepsar för herr att välja mellan, allt för att kunna matcha till olika outfits, temperaturer och situationer. Välj mellan den mer klassiska bomullen eller nylonet, eller något mer vågat som manchester, ull eller sammet. Tänk på att olika material behöver skötas och tvättas på olika sätt. Tar du hand om din keps väl kan den ha en riktigt lång hållbarhet!

Hårtransplantation

En hårtransplantation är en lösning för dig som saknar ditt hår och vill kunna stoltsera med en yvigare kalufs. I samband med transplantationen tas ett transplantat med hårsäckar från en del av hjässan och implanteras på det tunnhåriga området. Man tar alltså frodiga hårsäckar från ett ställe och placerar dessa där de behövs mer.

Fördelarna med en hårtransplantation

Det finns flera fördelar med att genomgå en hårtransplantation. Det är en handfast lösning som verkligen fungerar och hjälper dig att få tillbaka håret.

Dessa är några av de främsta fördelarna med att transplantera hår:

 • Stärkt självkänsla – Personer som gör en hårtransplantation berättar ofta att håravfallet påverkar deras självkänsla negativt. Genom att genomgå en transplantation får de områden på hjässan som har drabbats av håravfall tillbaka hår som växer naturligt. Det gör att självkänslan stärks och att patienten känner sig mer attraktiv.
 • En permanent lösning – Det finns många salvor och liknande som påstås kunna motverka håravfall. Vissa av dessa kan ge en viss effekt medan andra snarare kan liknas vid ormolja. Men en hårtransplantation ger verkligt hopp till dig som har drabbats av håravfall. En transplantation är en både mer tillförlitlig och permanent lösning.
 • Motverkar håravfall för gott – Både män och kvinnor kan råda bot på sitt håravfall genom att genomgå en hårtransplantation. När transplantationen är klar kommer inte håret längre att falla bort från det behandlade området. Det innebär att du kommer slippa skallighet eller ett hårfäste som blir allt högre. Denna typ av behandling är pålitlig och lyckas i väldigt hög utsträckning.
 • Kostnadseffektivt – Det kan förstås vara lite kostsamt att genomgå en transplantation. Men faktum är att en hårtransplantation i det långa loppet kan vara en mer kostnadseffektiv lösning än många andra lösningar. Transplantationen behöver bara utföras en enda gång och du behöver därför inte betala regelbundet för behandlingen.
 • Enkelt att ta hand om – En fördel med att genomgå en hårtransplantation är att efterarbetet är minimalt. Håret som har transplanterats fungerar precis som ditt vanliga hår. Du behöver därför inte applicera särskilda schampon eller andra lösningar för att bibehålla hårtätheten. Som vi redan har nämnt är en transplantation en behandling som utförs en gång och ger ett permanent resultat.
Assistans

Kan jag själv välja assistansanordnare?
Ja, i Malmö finns både kommunen, privata assistansbolag, kooperativ samt personer som väljer att agera arbetsgivare på egen hand. Du väljer själv väg. Det vanligaste är att ett privat assistansbolag tar hand om allt administrativt och därmed även tillsätter assistenter.

Hur ansöker jag om personlig assistans?

Det går att ansöka om personlig assistans via Malmö stads webbplats. Det går även att kontakta en biståndshandläggare som kan hjälpa till med ansökan. Bland annat kan personlig assistans hjälpa till med:

 • Personlig hygien
 • Mat
 • Kommunikation
 • Aktiviteter på fritiden

Det är en handläggare som avgör ditt behov, efter att ha träffat dig och diskuterat detta. Därmed fastställs hur mycket hjälp du kommer att få.

Kan jag byta assistansanordnare?

Ja, du har alltid rätt att byta till någon annan assistansanordnare. Det kan exempelvis ske om du är missnöjd med den vård du får eller att ditt behov har ändrats och anordnare inte kan uppfylla det. Ta kontakt med det företag i Malmö som du vill ha hjälp av så kan de hjälpa till med bytet. Men kom ihåg att det kan finnas bindningstid på nuvarande avtal.

Vad händer om jag inte aktivt väljer anordnare?

När du blivit beviljad assistans har du rätten att själv avgöra anordnare. Om du däremot inte gör ett aktivt val kommer det automatiskt att bli Malmö Stad. Om du i ett senare skede önskar byta kan detta alltid ske.

Hur fungerar en assistansförmedlare?

I Malmö finns flera assistansförmedlare. Det är privata företag vars affärsidé är att skriva samarbetsavtal med flera olika privata assistansanordnare i Malmö och ställa dem mot varandra i en jämförelse till brukarna. Om du är beviljad assistans kan du därmed kontakta en assistansförmedlare och be om hjälp, helt gratis. De jämför därmed ett flertal privata bolag utifrån de kriterier du har för att de ska passa ditt behov. Därmed behöver du själv inte ringa runt och jämföra olika avtal från ett flertal bolag.

Lär dig mer om assistansanordnare i Malmö

Malmös hemsida: Via Malmö Stads hemsida går det att hitta information om hur ansökan går till samt vad som krävs för att få assistans.
Förmedlare: Assistansförmedlare är väl insatta i systemet med personlig assistans. Utöver att hjälpa kunderna att välja bolag erbjuder de även gratis rådgivning. De kan därmed kontaktas för generella frågor kring assistans.

Shopping

Intresserar du dig av skönhet, hälsa och produkter under samma kategori? Kanske gillar du att läsa recensioner och betyg innan du köper något, för att hitta det bästa möjliga? För recensioner och produkter som utsetts till bäst i test 2020 finns sidan som heter Bäst för dig, där man ägnar sig åt just sådana saker. Man testar, samlar information, delar sina egna åsikter och ger läsaren ”kött på benen” inför ett kommande köp – bland annat!

Produkttester och bäst i test 2020

När man är på jakt efter en speciell produkt kan det kännas tryggt att leta efter att genomförda tester innan man genomför sitt köp. Det kan man göra på många ställen men det som är viktigt att kolla efter är när artikeln är skriven. Är den flera år gammal har det troligtvis kommit mycket nytt sedan den skrevs, så för att hitta aktuella saker och det som är bäst i test just nu, behöver testet alltså vara utfört så nära i tiden som möjligt.

För att hitta det som är bäst i test 2020 är det såklart bra om testet är genomfört samma år. Bara ett test som är ett år gammalt kan vara irrelevant, då det som sagt dyker upp nya produkter på skönhets-, och hälsomarknaden hela tiden. På sidan Bäst för dig är man noggranna med att förmedla ungefär när testerna och recensionerna är genomföra. Många rubrikerna innehåller orden ”bäst i test 2020” på ett eller annat sätt – vilket bevisar att informationen är både ny och relevant. Hittar man däremot en artikel någon stans det det står ”bäst i test just nu” eller kanske bara ”bäst i test” är det inte alls säkert att det stämmer längre.

Mer om Bäst för dig

Bäst för dig, eller bastfördig.se, är en hemsida som i dagsläget drivs av två skönhets-, och hälsointresserade personer. På sidan skriver dom om olika produkter men också om andra tips och råd som har med hud, hår, annan skönhet och hälsa att göra. Recensionerna är utförliga och känns noggrant gjorda. Det är mycket text och man kan verkligen gotta sig med mycket bra information men också egna åsikter från dom som har författat texterna.

Sidans innehåll fördelar sig alltså ungefär enligt följande:

 • Produktrecensioner
 • Bäst i test 2020
 • Tips och råd
Parfym

Därför bör du köpa parfym online istället för i butik

Parfymer gör våra liv såväl mer väldoftande som eleganta. Man kan till och med gå så långt som att hävda att den doft du väljer definierar din personlighet. Men det är inte nödvändigtvis den dyraste produkten som är den allra bästa. Det finns många billigare alternativ tillgängliga som kan få dig att lukta gott utan att spräcka din budget. Men den kanske viktigaste förändringen av ditt köpbeteende som du kan göra är att köpa parfym online snarare än i butik. Låt oss förklara varför!

Köp parfym online och få tillgång till ett större utbud

Vi ska inte sticka under stolen med att det finns en specifik fördel med att köpa parfymer i butik: du kan lukta på doften. Man kan även hävda att köpupplevelsen skiljer sig något åt mellan de bägge alternativen.

Med det sagt väger fördelarna med att köpa parfym online många gånger betydligt tyngre. Detta inte minst då de är fler till antalet. Nedan går vi igenom några av fördelarna med att handla dofter på nätet:

 • Du får tillgång till ett större utbud av produkter på nätet. Som du säkert redan känner till har e-handlare vanligtvis ett betydligt större produktutbud än vad fysiska butiker har. Och det spelar faktiskt ingen roll om du köper smink, kläder, skor eller parfym online – webbutikerna har helt enkelt fler produkter för dig att välja på. Du kan dessutom få tillgång till specialutgåvor och nylanserade dofter.
 • Lägre priser innebär att produkterna kan handlas till en rabatt. Nästan oavsett vilken slags produkter du handlar via nätet kan du hitta lägre priser där än i butik. Även detta stämmer vanligtvis in på den upplevelse som du får av att handla parfym online. Du kan ofta handla såväl billigare som mer exklusiva varumärken till en rabatt genom att klicka hem dessa från nätet.

Överlag är det dessutom väldigt tryggt att shoppa parfym online. Du kan lägga vantarna på de allra senaste och mest populära dofterna till rimliga priser. Så oavsett om du föredrar Hugo Boss, Chloé, Gucci eller något annat varumärke bör du kika där först!

Shopping

Kuoma skor, eller Kuomiokoski AB, är en utav Finlands äldsta skofabriker som är verksamma än idag. Fabriken ligger just i Kuomiokoski och har tillverkat skor ända sedan 1928. Fabriken tillverkar skor för både vuxna och barn och märket har flera utmärkande egenskaper, bland annat att produkterna bär symbolen ”Nyckelflaggan”, vilken bevisar hög kvalitet och att tillverkningar har skett i just Finland.

Kvalitet och andra starka egenskaper hos Kuoma skor

Kuoma skor är ett välkänt märke i Finland men det finns också en marknad i andra länder, bland annat Sverige. Man har gjort sig ett namn tack vare skornas lätta vikt, dess bekvämlighet och höga kvalitet. Samtliga modeller som tillverkas, både för barn och vuxna, har även en löstagbar innersula samt att dom är tillverkade i material som är både smuts, – och vattenavvisande. Skorna är även kända för att hålla värmen mycket bra och klarar ett kyligt klimat utan problem. Alla positiva egenskaper tillsammans resulterar i funktionella skor och det märks att man jobbar för att ta fram stövlar och kängor för att främja utelek,- och aktivitet i alla väder.

Produkterna har som tidigare nämnts även fått symbolen Nyckelflaggan, som bland annat bekräftar att tillverkningen sker i Finland men också att både materialet och produkterna kontrolleras under tillverkningsprocessen.

Olika typer av skor

Kuoma skor tillverkar olika typer av skor för både barn och vuxna, men fokus ligger på varma och rejäla fritidsskor, – och stövlar. Under kategorin barnskor hittar man varma stövlar som lämpar sig att använda under vinterhalvårets kalla månader och för vuxna finns både stövlar och kängor.

I sortimentet finner man även:

 • Promenadskor
 • Fritidskläder för barn

Det sistnämnda, fritidskläder för barn, är relativt nytt från märket och man gav sig in i klädbranschen så sent som 2019. Här erbjuds bland annat vinteroveraller, jackor och utebyxor, av samma höga kvalitet som skorna.

Priser

Finns det något att anmärka på när det kommer till Kuoma skor så är det möjligen priset. En klassisk vinterstövel för barn kostar ca 800 kronor, vilket kan kännas mycket till ett par fötter som växer för varje säsong. En känga för vuxna ligger runt ungefär en tusenlapp men kanske är det så att dom många goda egenskaperna och den höga kvalitén väger upp priset. Åtminstone verkar många tycka det, eftersom skorna köps flitigt.