Rekrytering

Att diskutera lönen för stafettläkare är att öppna en dialog om en dynamisk och komplex aspekt av den medicinska professionen. I Sverige, liksom i många andra länder, är stafettläkarens lön inte bara en reflektion av deras medicinska kunskap och erfarenhet, utan också av deras flexibilitet och vilja att anpassa sig till varierande arbetsmiljöer och tidspressade situationer.

Vad är en stafettläkare?

En stafettläkare, eller hyrläkare som de ofta kallas, är en läkare som arbetar på tillfälliga uppdrag i olika vårdinrättningar. Dessa uppdrag kan variera i längd från några dagar till flera månader. Stafettläkare fyller en viktig funktion i sjukvårdssystemet genom att täcka upp för brister i ordinarie personal, under semestertider, eller när en vårdinrättning står inför en oväntad ökning av patientflödet.

Lönen för en stafettläkare är ofta högre än för en fast anställd läkare. Detta beror på flera faktorer, inklusive behovet av att snabbt kunna ställa om och ta sig an nya arbetsuppgifter, arbeta under oregelbundna tider och ofta även på obekväma arbetstider. Dessutom kan stafettläkarens lön påverkas av deras specialisering, erfarenhet och längden på det specifika uppdraget.

Variation i lönenivåer

Enligt den information som finns tillgänglig, är det tydligt att lönen för stafettläkare kan variera stort. Det är svårt att generalisera dessa löner eftersom de påverkas av många olika faktorer. Det som dock är konstant är att lönenivåerna för stafettläkare är högre än de som generellt anges i statistik för fast anställda läkare. Detta är en reflektion av den flexibilitet och tillgänglighet som stafettläkare erbjuder till vårdsektorn. För att få en mer konkret uppfattning om lönenivåer för stafettläkare, är det bäst att direkt kontakta bemanningsföretag som specialiserar sig på att förmedla dessa uppdrag. Dessa företag kan ge mer specifik information baserat på individens utbildningsnivå, erfarenhet och tillgänglighet.

Internationella Perspektiv

Det är också värt att notera att stafettläkare som väljer att arbeta i Norge ofta kan förvänta sig ännu högre löner än i Sverige. Detta beror på skillnader i efterfrågan och ersättningsstrukturer mellan de två länderna. Utöver lönen erbjuder många bemanningsföretag ytterligare förmåner för stafettläkare, såsom möjlighet till fortbildning, flexibla arbetstider och hjälp med administrativa uppgifter. Dessa förmåner kan göra arbetet som stafettläkare ännu mer attraktivt. Med en lön som speglar denna flexibilitet och kompetens, fortsätter stafettläkare att vara en oumbärlig del av det medicinska landskapet.

Shopping

När det gäller att välja den perfekta sängen för ditt sovrum, står kontinentalsängen ut som en av de mest populära valen bland svenska konsumenter. Med sin unika design och oslagbara komfort har kontinentalsängen blivit en favorit för många. Men vad är det som gör denna säng så speciell? Låt oss utforska detta närmare.

Kontinentalsängens unika konstruktion

Kontinentalsängen skiljer sig från andra sängtyper genom sin tredelade konstruktion. Den består av tre separata lager: en bottenmadrass, en mellanmadrass och en översta bäddmadrass. Denna speciella design ger en oöverträffad komfort och stöd, vilket garanterar en god natts sömn. Dessutom ger den höga höjden på sängen en känsla av lyx och gör det enkelt att stiga i och ur sängen.

 

Varför välja en kontinentalsäng?

Det finns flera anledningar till varför kontinentalsängar har blivit så populära:

 

 • Överlägsen komfort: Tack vare sin tredelade konstruktion kan varje lager av sängen anpassas för att ge optimalt stöd till din kropp, oavsett din sovposition.
 • Elegant design: Kontinentalsängar har en tidlös och stilren design som kan lyfta utseendet på vilket sovrum som helst. De finns i en mängd olika färger och material, vilket gör det enkelt att matcha med din inredning.
 • Hållbarhet: Med sin robusta konstruktion och högkvalitativa material är kontinentalsängar byggda för att hålla. När du investerar i en kontinentalsäng, investerar du i många års god sömn.

 

Välja rätt kontinentalsäng

När du bestämmer dig för att köpa en kontinentalsäng, finns det några viktiga faktorer att tänka på:

 

 • Fasthet: Beroende på din kroppsbyggnad och sovstil kan du behöva en mjukare eller fastare madrass. Det är viktigt att välja en säng som ger rätt stöd för din kropp.
 • Storlek: Kontinentalsängar finns i olika storlekar, från enkelsängar till king size. Välj en storlek som passar ditt rum och dina behov.
 • Material: Olika material har olika egenskaper när det gäller komfort, hållbarhet och underhåll. Välj ett material som passar dina preferenser och livsstil.

 

Kontinentalsängen representerar en perfekt balans mellan komfort, design och funktionalitet. Oavsett om du letar efter en kontinentalsäng som ger dig en god natts sömn, eller en säng som förvandlar ditt sovrum till en lyxig reträtt, är kontinentalsängen det perfekta valet. Med sin överlägsna design och hållbarhet är det en investering i din sömnkomfort och välbefinnande. Välkommen till en värld av drömlik komfort med kontinentalsängar!

Nyheter

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt med estetisk plastikkirurgi. Såväl för kändisar som för gemene man har plastikkirurgin blivit ett hjälpmedel för att förbättra utseendet eller korrigera vissa fysiska defekter. På ak.se kan du surfa in och läsa om de populära plastikkirurgiska ingrepp som erbjuds. I denna artikel kommer vi att belysa några av dessa.

Listan över populära plastikkirurgiska ingrepp kan göras lång och innefattar bland andra:

 • Bröstförstoring. Bröstförstoring är fortfarande ett av de mest populära plastikkirurgiska ingreppen. Metoderna och tekniken har utvecklats över tid och det finns idag flera olika implantat och metoder att välja mellan. Detta gör att resultatet kan anpassas till patientens unika behov. Läs om bröstförstoringar på ak.se för mer information om hur Akademikliniken jobbar med dessa ingrepp.
 • Näsplastik. Näsplastik är ett annat ingrepp som står högt upp på listan över de mest populära plastikkirurgiska ingreppen. Här fokuserar man på att förändra näsans form eller storlek. Detta görs för att på så vis skapa ett mer harmoniskt utseende hos patienten.
 • Fettsugning. Fettsugning är en vanlig metod för att avlägsna oönskat fett från specifika områden på kroppen. Denna behandling kan bland annat användas på mage, lår eller armar. Ett icke-kirurgiskt alternativ till fettsugning är fettfrysning.
 • Ansiktskirurgi. Åldrandet medför en naturlig förlust av hudens elasticitet. Ansiktslyft är en vanlig metod för att motverka detta, och ingreppet ger patienten ett yngre och mer väldefinierat utseende.
 • Bukplastik. Bukplastik är särskilt populärt bland kvinnor som har genomgått en graviditet. Behandlingen är även populär bland personer som har haft en betydande viktminskning. Ingreppet går ut på att överlägsna överskottshud och fett från området kring magen.
 • Ögonlocksplastik. Många människor väljer att göra ögonlocksplastik för att ta bort överskottshud eller fett från ögonlocken. Genom att göra detta får man ett mer vaket och ungdomligt utseende.
 • Botox och fillers. Dessa bägge behandlingar är förvisso inte kirurgiska ingrepp, men botox och fillers är ändå väldigt populära val för att behandla rynkor och ålderstecken. Dessa behandlingar är ofta mindre invasiva och kräver minimal återhämtningstid för patienten.

hår

Har du hört talas om rosmarinolja men är osäker på dess fördelar för hårvård? Rosmarinolja är inte bara en ingrediens i ditt kök; det är en oslipad juvel i skönhetsindustrin. Först och främst, vad är det som gör rosmarinolja så speciellt? Det är en kraftfull antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper som gör underverk för håret. Från att stimulera hårväxt till att förbättra hårets struktur – rosmarinolja gör allt!

Kliniska studier och bevis

Okej, så du tror kanske att detta låter som en annan skönhetsmyt? Tänk om jag berättade att kliniska studier har bevisat rosmarinoljas effektivitet i att behandla håravfall och tunnande hår? Jo, det stämmer; forskning bekräftar dess magiska krafter! Visst finns det studier på en rad olika oljor som har visat sig gynnsamma för skönhetsvård, men evidens är inte någonting man bara kan kasta fram ur intet. För att vara säker på att någonting verkligen har den effekt man söker, kan man med fördel titta på underlag till dessa studieanalyser. När det kommer till just denna, verkar det finnas ett flertal resultat värda att titta närmare på för den med intresse för skönhet.

Så här applicerar du rosmarinolja i håret

Det är inte raketforskning, men det finns några tips och tricks för att få det mesta möjliga av rosmarinolja för hår. En droppe här, en droppe där och voila! Ditt hår blir både ljuvligt och strålande. För att en behandling skall fungera bör man vara noga med vad för olja man använder. Det finns ett flertal olika fabrikat med olika stor dokumentation att välja bland.

Rosmarinolja och hårtrender

Lägg märke till det – rosmarinolja är på uppgång inom skönhetsindustrin. Allt fler varumärken inkluderar denna magiska ingrediens i sina produkter, och det finns goda skäl till det!

Varför du ska testa rosmarin

Om du är på jakt efter en naturlig, effektiv och prisvärd lösning för ditt hår, behöver du inte leta längre. Rosmarinolja är inte bara en trend; det är en revolution inom hårvård.

Nyheter

Så går du tillväga för att ansöka om ett SMS-lån

Finansvärlden har ändrats mycket i och med den moderna teknikens intåg. En av de aspekter där detta blir allra tydligast är när det kommer till ansökningsprocessen för lån. Idag är det väldigt enkelt och smidigt att göra en ansökan om till exempel ett SMS-lån. Därför väljer också många svenska konsumenter att göra just detta.

SMS-lån är ett slags mikrolån som ofta används för att täcka oväntade utgifter eller för att överbrygga gapet mellan två löneutbetalningar. Det fina med dessa lån är att de kräver ett minimalt pappersarbete och processen är därmed vanligtvis väldigt snabb. Men precis som alltid när du tar ett ekonomiskt beslut behöver du fatta beslutet med eftertanke. Läs vidare för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka!

Ansök om ett SMS-lån i fyra steg

Är du i behov av att snabbt och enkelt ta ett mindre lån på några tusenlappar? Om så är fallet kan du göra detta på följande sätt:

 1. Kontrollera att du uppfyller villkoren. Du behöver vara 18 år gammal, bosatt i Sverige samt ha en stabil inkomst. Vissa långivare kräver också att du har en lite högre kreditvärdighet medan andra aktörer är lite mer flexibla på denna punkt.
 2. Välj rätt långivare. Nästa steg i processen är att välja en långivare som du känner dig bekväm med att ta ett lån hos. De olika aktörerna på marknaden skiljer sig åt vad gäller villkorens transparens, rykte, ränta m.m. Därför behöver du sålla agnarna från vetet och välja den aktör som passar dig bäst.
 3. Ansök om lånet. När du har säkerställt att du uppfyller villkoren för att få låna och har valt en långivare är det dags att ansöka. De flesta långivare erbjuder en väldigt snabb och smidig ansökningsprocess när du vill ansöka om ett SMS-lån. Du behöver generellt sett inte uppge särskilt mycket mer information än personnummer, namn, adress, inkomstuppgifter m.m.
 4. Vänta på godkännande. När du har skickat in din ansökan gör långivaren en kreditkontroll och granskar din låneansökan. Om du beviljas ett lån skickas pengarna vanligen till ditt konto inom loppet av några minuter eller timmar.
Shopping

Så kan du sälja guld

Det finns flera olika kundgrupper som kan vilja sälja guld till en guldhandlare. Oavsett om det handlar om att tjäna lite extra pengar, rensa ut föremål som inte längre används eller helt enkelt behöver pengar för ett specifikt ändamål, kan säljande av guld vara en effektiv lösning.

Dessa kundgrupper kan vanligtvis sälja guld

Här är några av de vanligaste kundgrupperna som kan vilja sälja guld till en guldhandlare:

 • Privatpersoner. Privatpersoner kan ha guld som de vill sälja för att tjäna lite extra pengar eller för att rensa ut föremål som de inte längre behöver. Guldhandlare kan erbjuda en enkel och säker plats för privatpersoner att sälja sina guldföremål, såsom smycken, mynt eller andra föremål som innehåller guld. Kanske framförallt äldre personer kan ha samlat på sig guld under åren och kan behöva sälja det för att få lite extra pengar eller för att planera för sin framtid. Guldhandlare kan erbjuda en säker plats för äldre personer att sälja sitt guld. De kan också ge värdefulla råd och stöd under processen.
 • Samlare. Samlare kan ha guldmynt eller andra samlarföremål som innehåller guld som de vill sälja eller byta ut. Guldhandlare kan ge samlare expertis och bedömning av deras samlarföremål och kan erbjuda rådgivning och stöd för samlare som vill sälja eller byta ut delar av sin samling.
 • Företag. Företag kan ha guld som de vill sälja som en del av sin verksamhet eller för att rensa ut föremål som inte längre används. Guldhandlare kan erbjuda rådgivning och stöd för företag som vill sälja sitt guld och kan erbjuda en säker och tillförlitlig plats för företag att göra affärer.
 • Juvelerare och smyckesdesigners. Juvelerare och smyckesdesigners kan köpa guld från guldhandlare för att använda det i sina smycken och designarbeten. Guldhandlare kan erbjuda högkvalitativt guld i olika former och vikter, vilket gör det lättare för designers att hitta rätt material för sina smycken.

Sammanfattningsvis kan många olika kundgrupper ha nytta av att sälja guld till en guldhandlare. Detta oavsett om du själv är en privatperson, en samlare eller någon annan typ av intressent. Guldhandlare kan erbjuda en säker och tillförlitlig plats för att sälja dina guldföremål och kan ge expertis och bedömning av guldet baserat på dess kvalitet och marknadsvärde.

Parfym

Damparfymer har en fascinerande och lång historia

Parfymer har varit en viktig del av vår mänskliga civilisation i tusentals år. Framför allt när det kommer till damparfymer har dessa produkter en lång och anrik historia. Den sträcker sig faktiskt ända tillbaka till forntiden. Men användningen av parfymer har förstås utvecklats under århundradenas gång, vilket även kan sägas för själva produkterna. Idag anses vissa produkter vara rena lyxprodukter som symboliserar skönhet och kvinnlighet.

Dessa dofter började användas i Egypten men spred sig till Europa

Användningen av damparfymer kan faktiskt spåras ända tillbaka till det forntida Egypten. Där användes de av kvinnor för såväl religiösa som för kosmetiska syften. De forntida egyptierna trodde nämligen att parfymerna hade magiska krafter och därför användes dessa i samband med diverse religiösa ceremonier för att hedra gudarna. Dessutom bar kvinnorna även parfymer för att dölja sina kroppsodörer samt för att framstå som vackrare i andras ögon.

Denna användning av parfymer spred sig sedermera från Egypten till andra delar av världen. Bland annat började de gamla grekerna och romarna också använda sig av väldoftande dofter. I Grekland tillverkade parfymerna av väldoftande blommor och örter. Dessutom använde de även parfymerna på själva kroppen samt i håret. Romarna använde sig istället främst av parfymerna för medicinska ändamål samt som ett sätt att visa sin sociala ställning.

På medeltiden förbjöd kyrkan användningen av damparfymer

Det finns även mer information om damparfymer och deras historia som du sannolikt kan finna intressant. Till exempel kan vi avslöja att:

 • Kyrkan förbjöd användningen av parfymer. Under medeltiden minskade användningen av parfymer i Europa. Detta berodde på kyrkans inflytande – kyrkan gillade inte att människorna använde sig av parfym. Men under renässansen började kvinnor använda dessa produkter igen för att framstå som mer charmerande.
 • Chanel och andra företag tog fram mer sofistikerade dofter. De parfymer som kvinnor använde under 1700- och 1800-talen började bli allt mer komplexa och sofistikerade jämfört med sina föregångare. Chanel och andra företag började skapa dofter som var mer eleganta och raffinerade än de övriga produkterna på marknaden.
 • Under 1900-talet ökade marknadsföringen av produkterna. Under 1900-talet blev användningen av parfymer allt mer vanlig bland kvinnor i takt med att produkterna också blev mer prisvärda. Dessutom blev marknadsföringen mer sofistikerad i och med att berömda skådespelare och fotomodeller började marknadsföra olika dofter.
Nyheter

Vuxenleksaker kan användas för att hetta upp sexlivet

Det finns många olika saker som kan bidra till att hetta upp sexlivet lite grann. Två exempel på sådana är att man klär upp sig i sexiga underkläder för att göra varandra upphetsade eller att man testar nya och spännande ställningar. Ett annat exempel är användningen av de vuxenleksaker som idag finns i flera olika typer, varianter och utföranden. Läs vidare för att få reda på hur dessa sexleksaker kan hjälpa dig att få ett lite bättre sexliv!

4 vanliga frågor som kan väckas när du tittar på vuxenleksaker

Om du kikar på en sajt som exempelvis Lustjakt kommer du snart inse hur vitt och brett utbudet av vuxenleksaker är. Men du kommer förmodligen också ha en rad olika frågor som du gärna skulle vilja få svar på. Några exempel på vanliga frågor som kan dyka upp i huvudet är dessa:

 • Exakt vad är vuxenleksaker egentligen och hur länge har vi människor använt sådana?
 • Är dessa produkter främst till för män, kvinnor eller par?
 • Har det forskats på fördelarna och riskerna med att introducera sådana produkter i ett förhållande?
 • Håller produktutvecklingen på detta område jämna steg med den moderna tekniken?

Fortsätt att läsa så ska du få svar på några av dessa intressanta och relevanta frågor!

Vuxenleksaker finns i alla möjliga varianter och utföranden

Till att börja med kan vi besvara frågan vad vuxenleksaker (även kallade sexleksaker) egentligen är. Detta är helt enkelt produkter i form av föremål eller enheter som har ett enda syfte: att förstärka den sexuella njutningen. Dessa produkter kan dock delas in i flera olika kategorier. Några exempel på kategorier är: dildos, klitorisvibratorer, G-punktsstavar, lösvaginor, penisöverdrag och samlagskulor.

De olika produkterna kan antingen vara specifikt framtagna för något av könen eller könsneutrala. De kan också vara penetrerande eller inte. Vissa av produkterna är på något sätt elektriska enheter som stimulerar med hjälp av någon slags elektrisk motor. Dessutom finns det också ytterligare andra produkter som passar in på flera av dessa beskrivningar. Exakt hur de olika vuxenleksakerna ska användas och hur effektiva de är varierar dock en hel del beroende på den person som använder dem. Därför bör du försöka hitta produkter som du själv och/eller din partner gillar.

Nyheter

Du som jobbar inom vården vet hur långa och stressiga skiften kan vara. Det är tufft att ständigt vara på fötterna under långa arbetspass, jobba alla helgdagar och missa många stora familjesammankomster. Tyvärr är detta ofta en del av arbetet. Så behöver det dock inte vara om du tar anställning via ett bemanningsföretag som sjuksköterska.

Du behöver nämligen inte vara en martyr som offrar en stor del av ditt privatliv för din karriär. Tvärtom kan du många gånger få det bästa av bägge världar genom att bli konsultsjuksköterska. Du kan bryta dig fri från de vanliga mönstren kopplade till skiftgång och få tillbaka balansen mellan jobbet och privatlivet. Detta genom att samarbeta med ett bemanningsföretag. Här berättar vi mer om hur detta är möjligt!

3 fördelar med att jobba för ett bemanningsföretag som sjuksköterska

Till de främsta fördelarna med detta upplägg hör att att du får:

 • Bättre betalt. När du jobbar för ett bemanningsföretag som sjuksköterska får du ofta bättre betalt än de fast anställda sjuksköterskorna på din arbetsplats. Detta beror bland annat på att bemanningsföretaget sköter förhandlingen med din uppdragsgivare och att detta visar sig i ditt egna lönekuvert. Du får helt enkelt en mer rimlig ersättning för ditt arbete och kan fokusera mer på att tillhandahålla en högkvalitativ vård.
 • En ökad flexibilitet. Som konsultsjuksköterska får du en större flexibilitet när det kommer till var och när du ska jobba. Detta är en enorm fördel som det för med sig att samarbeta med ett bemanningsföretag. Framför allt kan du själv bestämma hur många timmar du vill jobba per dag samt huruvida du vill få till stånd ett miljöombyte. Det finns många uppdragsgivare runt om i Sverige som är i behov av din kompetens och det finns därmed många möjligheter för dig att välja bland.
 • Möjlighet att utvecklas. Ännu ett gott skäl att jobba för ett bemanningsföretag som sjuksköterska är att du får goda möjligheter att utvecklas. Bemanningsföretag erbjuder dig möjlighet till vidareutveckling i form av kompetensutveckling och fortbildning. Därmed kan du stärka dina aktier på arbetsmarknaden samtidigt som du jobbar på och får bra betalt för ditt arbete.
Nyheter

Vid köp av Samsung Galaxy S21 fodral är det betydligt mer än bara färg och utseende som man bör tänka på. Dessa fodral finns med en rad olika funktioner – vilket även avgör hur väl som mobilen skyddas. Vilken funktion passar dig?

Vikbart lock

Om ”locket” är vikbart är det möjligt att forma det på ett sätt som innebär att mobilen kan ställas stadigt på dess långsida. En enkel, men mycket uppskattad, funktion för de som vill se på film eller prata via videotjänster med mobilen ståendes på bordet.

Dubbla sidor med kort och myntfack

Så kallade plånboksfodral kännetecknas av att de har kort- och sedelfack. Men sedan finns det även modeller som tar detta ett steg till. Ett Samsung Galaxy S21 fodral inom denna kategori är ”Caseme”. Utöver de vanliga kortplatserna finns ett ytterligare ”blad” där kort kan förvaras och även mynt i ett fack med dragkedja. Detta är därmed snarare en plånbok med mobilfodral än tvärtom.

Tight modell av skinn

Några av de mest ”tighta” fodralen är tillverkade av skinn och är bara några millimeter tunna. Med skinn skapas en mjuk och slät yta samtidigt som det tydligt skyddar mobilen. De som är tunnast har inte heller någon ”flärp” som håller igen fodralet. En viss risk finns däremot om denna funktion inte finns. Skulle mobilen tappas i golven kan fodralet lättare öppnas och skärmen skadas.

Löstagbart skal

Med löstagbart skal ges dubbla möjligheter att skydda mobilen.

 • Med fodral
  Skydd ges för hela mobilen när fodralet är stängt. Men nackdelen är att den blir tjockare och kanske inte lika snabbt kan hanteras.
 • Bara skal
  Mobilen kan även monteras ur varpå den enbart skyddas av det medföljande skalet.

Denna lösning skapar därmed valfrihet kring hur mobilen ska skyddas och val av skydd kan väljas utifrån hur den förväntas användas. Ska det exempelvis fotas i stor utsträckning kan ett enkelt skal vara enklare.

Kontrollera att det är Samsung Galaxy S21 fodral!

Kom ihåg att alltid kontrollera vilken mobil du äger och att det är ett just ett Samsung Galaxy S21 fodral som köps in. Det finns ett flertal modeller av Samsung med liknande namn men i olika storlekar. Ett exempel är Samsung Galaxy S21 fe som alltså inte har samma storlek och samma skydd som S21.