Shopping

Kuoma skor – kvalitet från Finland

Kuoma skor, eller Kuomiokoski AB, är en utav Finlands äldsta skofabriker som är verksamma än idag. Fabriken ligger just i Kuomiokoski och har tillverkat skor ända sedan 1928. Fabriken tillverkar skor för både vuxna och barn och märket har flera utmärkande egenskaper, bland annat att produkterna bär symbolen ”Nyckelflaggan”, vilken bevisar hög kvalitet och att tillverkningar har skett i just Finland.

Kvalitet och andra starka egenskaper hos Kuoma skor

Kuoma skor är ett välkänt märke i Finland men det finns också en marknad i andra länder, bland annat Sverige. Man har gjort sig ett namn tack vare skornas lätta vikt, dess bekvämlighet och höga kvalitet. Samtliga modeller som tillverkas, både för barn och vuxna, har även en löstagbar innersula samt att dom är tillverkade i material som är både smuts, – och vattenavvisande. Skorna är även kända för att hålla värmen mycket bra och klarar ett kyligt klimat utan problem. Alla positiva egenskaper tillsammans resulterar i funktionella skor och det märks att man jobbar för att ta fram stövlar och kängor för att främja utelek,- och aktivitet i alla väder.

Produkterna har som tidigare nämnts även fått symbolen Nyckelflaggan, som bland annat bekräftar att tillverkningen sker i Finland men också att både materialet och produkterna kontrolleras under tillverkningsprocessen.

Olika typer av skor

Kuoma skor tillverkar olika typer av skor för både barn och vuxna, men fokus ligger på varma och rejäla fritidsskor, – och stövlar. Under kategorin barnskor hittar man varma stövlar som lämpar sig att använda under vinterhalvårets kalla månader och för vuxna finns både stövlar och kängor.

I sortimentet finner man även:

  • Promenadskor
  • Fritidskläder för barn

Det sistnämnda, fritidskläder för barn, är relativt nytt från märket och man gav sig in i klädbranschen så sent som 2019. Här erbjuds bland annat vinteroveraller, jackor och utebyxor, av samma höga kvalitet som skorna.

Priser

Finns det något att anmärka på när det kommer till Kuoma skor så är det möjligen priset. En klassisk vinterstövel för barn kostar ca 800 kronor, vilket kan kännas mycket till ett par fötter som växer för varje säsong. En känga för vuxna ligger runt ungefär en tusenlapp men kanske är det så att dom många goda egenskaperna och den höga kvalitén väger upp priset. Åtminstone verkar många tycka det, eftersom skorna köps flitigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *